Hälsonytt!

Visste du att pumpa kan påverka prostatan? Och att din partners nöjdhet med livet kan påverka din livslängd?

64 % …

av kvinnorna över 50 år i Sverige har inte ett frekvent sexliv och mer än hälften är missnöjda med detta. Det visar en Sifoundersökning på uppdrag av DOKTORN.

 

4 hälsosamma skäl att dansa

1. Hela kroppen kommer i gång när du dansar. Det gör dig både rörligare och stärker dina leder.
2. Dansen sätter även igång kroppens produktion av lyckohormoner vilket gör dig gladare och mer energifylld.
3. Om du väljer en dans som får upp pulsen lite får du även konditionsträning på köpet.
4. De många vändningarna och snurren under dansen stärker din balans och smidighet – inte bara när du dansar utan även i vardagen.

 

Hundägare får mer motion

Hundägare kommer oftare ut på promenad och går även längre tid åt gången än personer som inte har hund. Det visar en engelsk studie som har undersökt motionsvanorna hos 385 personer både med och utan hund. Studien visade också att barn som har vuxit upp med hund rör på sig betydligt mer än andra barn.

Pumpa för blåsa och prostata

En studie gjord i Tyskland visar att ett speciellt pumpaextrakt har lindrande effekt vid godartad prostataförstoring. Tidigare studier visar att samma pumpaextrakt även hjälper vid överaktiv blåsa hos såväl kvinnor som män.

Partnern påverkar din livslängd

Är din partner nöjd med livet? Grattis – då kan du se fram emot ett längre liv. I en stor studie av 4374 par kunde man se att människor lever längre om deras partner är just nöjd med livet.

Ät dig till vacker hud

Det går att äta sig till en jämn och fin hud. Hälsosam mat hjälper nämligen hudens förnyelseprocesser på vägen, enligt den tyske dermatologen Dr. Yael Adler. Mindre socker, gluten och snabbmat är det som gäller för bästa möjliga resultat. Färgrika grönsaker, spetskål, morotsjuice och omega-3 ska du däremot äta rikligt av.

Scroll to Top