Hälsonytt!

Vi presenterar några korta hälsorön som du kanske inte kände till.

Lyssna på det senaste om artros! 

Visste du att dina leder kan liknas vid en tvättsvamp? När du går och belastar dem pressas slaggprodukter ut och när trycket lättar sugs näringsämnen upp. I månadens avsnitt av radiopodden Hälsojournalen får vi lära oss att detta är skälet till varför motion är rena rama dundermedicinen för dig som lider av artros. 
Klicka här för att komma till sidan där du kan lyssna!

47% lägre risk att drabbas av dåligt minne har den som regelbundet dricker apelsinjuice. Detta enligt ny forskning publicerad i den vetenskapliga tidskriften Neurology.

Hälsonytt!

Gråhårig över en natt? Nej, riktigt så snabbt går det inte. Men faktum är att stress kan göra ditt hår grått i förtid eftersom det påskyndar hårstrånas livslängd.

Hälsonytt!

Visste du att det senaste i raden av superbär heter maqui! Bären är väldigt rika på den kraftiga antioxidanten antocyaniner som kan hjälpa till att motverka inflammatoriska sjukdomar. Studier pekar på att de även kan skydda mot tarmcancer.

Hälsonytt!

Att störd nattsömn ökar risken för övervikt och typ 2-diabetes är känt sedan tidigare. Men nu har forskare vid Uppsala universitet hittat en förklaring genom att studera vävnadsprover från 15 friska personer som hölls vakna en hel natt. Sömnbristen påverkade helt enkelt ämnesomsättningen ute i vävnaderna negativt och ledde omedelbart till ökad fettinlagring samtidigt som muskelmassan minskade. 

Hälsonytt!
Scroll to Top