5 vanliga frågor om Swish

Hemmets Journals teknikskola har varit mycket uppskattad. Vi har fått mejl, brev och samtal från er läsare som vill veta mer. Här svarar experten Marcus Daving på de vanligaste frågorna om Swish.

På Swishs hemsida hittar du svaret på fler frågor om Swish! Klicka här för att läsa mer!

1. Vad händer med Swish om jag byter mobilnummer?

– Då måste du avsluta kopplingen till ditt gamla nummer via internetbanken. Du kan också kontakta din bank och be dem hjälpa dig med detta. Sedan måste du aktivera Swish-appen igen och uppdatera med rätt information. Du aktiverar Swish igen genom att öppna appen och sedan ansluta tjänsten till ditt nya mobilnummer.

2. Kan jag swisha när jag är utomlands?

– Det går bra. Det enda du behöver är en internetanslutning.

3. Hur får jag tillbaka pengarna om jag råkar swisha till fel mobilnummer?

– Det allra bästa – och enklaste – är förstås att kontakta personen du skickade pengarna till och be att få tillbaka dem. Om det inte fungerar är nästa steg att kontakta banken och be dem hjälpa dig. Gör det så fort som möjligt! Om du på något sätt blivit lurad att skicka pengar till fel person kan det handla om bedrägeri. Du ska då vända dig till polisen.

4. Går det att swisha till utländska telefonnummer?

– Så länge personen finns som möjlig mottagare i Swish-appen går det att swisha till ett utländskt telefonnummer. Det förutsätter att personen i fråga har en svensk bank, eftersom Swish än så länge bara finns i Sverige.

5. Kan jag använda mitt jobbmobil-nummer till Swish?

– Det går bra. Då måste bara se till att du – utöver Swish-appen – har ditt mobila bank-id installerat på telefonen.

Tävling!

Nu kan du tävla om en smartphone från Doro, av modellen 8035. Smartphones från Doro är enkla att använda för seniorer och andra som vill prova den nya tekniken. 

För att vara med och tävla: Skriv en motivering på max 20 or till varför just du är en välförtjänt vinnare av en smart telefon. Skriv din motivering på ett vykort och skicka det till Doro19, Hemmets Journal, 205 07 Malmö. Eller klicka här. Glöm inte att uppge namn, telefonnummer och adress. Tävlingen pågår fram till den 15 maj 2019!

Annons
Scroll to Top