• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vår i fåglarnas värld!

  Nu spritter det av liv i naturen. Inte minst märks våren av i fågellivet. Det är uppvaktningar, bobyggen och full aktivitet. Nu ska årets kull bli till! Månadens fina naturbilder fokuserar på fågellivet, men en spänstig ekorre fick också plats.

  Vår i fåglarnas värld!

  MÅNADENS BILD: Ja, visst ser det ytterst belevat och kärleksfullt ut när skäggdoppingarna uppvaktar varandra? Annika Enberg i Örebro tog den fina bilden som andas kärlek och vår och belönas med månadens bokpris: Nyfiken på fåglar av Anders Bjärvall.

  Pärlugglan ser lite förvånad ut. Kanske har den precis upptäckt Inger Sjöblom i Åmotfors som tog fram kameran i rätt ögonblick.

  Nog ser det härligt ut när sångsvanarna vid sjön Tysslingen sjunger upp! Lars Löfstedt i Torshälla plåtade detta fina vårtecken.

  Vi låter Bengt Lövgren i Västerås berätta själv: "Återbruk är ett populärt ord i dag. När hundens vinterpäls gjort sitt får fåglarna överta den till bomaterial i holkarna. Blåmesarna är alldeles helvilda för att få så mycket som möjligt med av hundhåren."

  Bernhard Randehall i Hallstahammar fångade sångsvanen precis när den bredde ut vingarna som en ängel. En majestätisk bild av en majestätisk fågel!

  Ekorren är en vig rackare och hoppar lätt från träd till träd. Börje Gustafson i Molkom knäppte sin bild i exakt rätt ögonblick. Titta jag flyger!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!