Swish! Överför pengar på ett ögonblick

Här kan du läsa om mobilapplikationen Swish och hur du använder den.

Swish är en mobilapplikation som kan användas för att snabbt överföra pengar. Du kan exempelvis använda det om du är på middag med vänner och vill dela upp notan. Överföringen är klar på bara några sekunder och det är tryggt och säkert. 

Hur skaffar jag Swish?

– För att kunna använda Swish behöver du både ha Mobilt BankID och Swish-appen i din mobil. Det är gratis att använda för privatpersoner, och båda apparna finns i app-butiken i din mobil. Swish är kopplat till ditt bankkonto genom Mobilt BankID och du måste identifiera dig med Mobilt BankID varje gång du gör en betalning. Detta gör att du kan känna dig helt trygg vid betalning.

– När man skickar pengar behöver mottagaren också ha Swish på sin mobil för att pengarna ska komma fram. Du behöver enbart mottagarens mobilnummer för att kunna skicka pengar. När du gör en betalning kommer den fram direkt och mottagaren får en notis om betalningen i sin mobil.

– Med Swish kan du vid vissa tillfällen betala enkelt och bekvämt. Många företag använder Swish för sina kunder, exempelvis restauranger och små butiker. Om det är möjligt att betala med Swish i en butik brukar det finnas en liten lapp vid kassan som visar telefonnumret du slår in i din mobil vid betalning. Det är ingen skillnad mot när du skickar en slant till en kompis.

Scroll to Top