• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så kommer du igång: Brodera mera!

  Broderi är ett hantverk som kräver tålamod och det är ett utmärkt sätt att varva ner och få tankarna på annat. Kom igång och brodera!

  Så kommer du igång: Brodera mera!

  Slå dig ner i grönskan och koppla av med ett fint handarbete! De vackra blommorna ger stråhatten en ny känsla och de små knapparna kan göra en kofta till ett helt nytt plagg. Vill du duka fint till sensommarfikan passar den broderade duken med fåglar perfekt.

   

   

  Blommor på hatt

  Du behöver: Stråhatt. DMC moulinégarn i färg nr 407 (brunrosa), nr 522 (grågrönt), nr 729 (guldgult), nr 950 (ljust brunrosa), nr 3813 (ljust mintgrönt). Smalt organzaband i mattrosa och blått. Självraderande textilpenna.

  Gör så här: Utgå från det ritade mönstret men brodera på fri hand. Brodera kronbladen på blommorna med organzaband så här: Gör en knut på bandet och stick upp nålen från avigsidan på hatten. Släta till bandet och stick ner nålen igen så att du får ett stygn i önskad längd. Brodera alla kronbladen på samma sätt och kanta dem med långa stygn broderade med en enkel matchande deltråd. Brodera plattsöm med helt garn i mitten på den ena blomman och franska knutar i mitten på den andra. Rita en linje till stjälken och brodera den i efterstygn med helt garn. Rita även små blad, dels vid stjälken, dels runt blommorna och brodera dem med plattsöm. Kanta dem slutligen med enstaka stygn i en annan färg.

  TIPS!
  Organzabanden får inte vara för breda för då blir de svåra att dra genom det flätade materialet.

   

   

   

   

  Fåglar på duk

  Du behöver: Färdigsydd duk av vit linneväv, 80 x 80 cm, eller 12-trådig vit linneväv, 100 x 100 cm.

  Broderiets storlek: 23 x 12 cm. DMC moulinégarn enligt färgförteckningen och brodernål med trubbig spets

  Gör så här: Motivet broderas i korsstygn och franska knutar (markeras med små rundlar på diagrammet) med två deltrådar av garnet. Brodera korsstygnen över 2 x 2 trådar i väven. En ruta på mönstret motsvarar två trådar i väven.

  Brodera motivet i mitten av varje sida av duken. Placera det 8 cm från kanten på den färdigsydda duken. Börja gärna med att fålla duken om du broderar på metervara. Då kan du enkelt placera broderiet på samma sätt som på den färdigsydda duken.

  Klicka på mönstret för att göra bilden större.

  Färgkoder till fåglar på duk

   

   

   

   

  Broderade knappar

  Du behöver: Aidaväv (7,2 rutor/1 cm), klippmått 8,5 x 8,5 cm, färdigt mått: 4 cm. DMC moulinégarn enligt färgförteckningen. Metallknapp, nr 6024 från Permin, till montering.

  Så här gör du: En ruta i mönstret motsvarar en ruta i väven. Märk ut mitten på diagrammet och mitten på väven och börja brodera därifrån. Brodera korsstygn med 2 deltrådar av garnet i nålen och efterstygn med 1 deltråd av garnet i nålen.

  Montera broderiet på metallknappen enligt skissen.
  För frågor angående beskrivningen: Tel 033-12 77 10, www.permin.dk

  Lilja. Klicka på mönstret för att göra det större.

  Färgkoder till Lilja.

  Ros. Klicka på mönstret för att göra det större.

  Färgkoder till Ros.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!