• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gå på jakt efter sju sorters blommor!

  Underbara midsommartid! Nu bjuder ängens alla blommor på sitt rikliga flor i den långa ljusa sommarkvällen. Passa på att njuta av generösa buketter och sommarsöta kransar. Kanske blir det också sju sorters blommor under kudden…

  Gå på jakt efter sju sorters blommor!

  Förr ansågs Midsommarnatten full av magiska krafter och övernaturliga väsen. Ett sätt att drömma om framtiden som fortfarande lever kvar är att plocka sju sorters blommor för att lägga under huvudkudden på midsommarnatten. I drömmen sägs man få då se vem man ska leva sitt liv med.

  Bind en midsommarkrans!
  Det är inte svårt att själv binda en enkel midsommarkrans av de blommor som finns till hands på ängen eller i trädgården.

  Du behöver: Kraftig ståltråd, t ex najtråd som finns i bygghandeln. Tunn grön ståltråd, s k spoltråd och eventuellt floratejp.
  Så här gör du:

  Plocka gärna blommorna kvällen innan så att de får stå i vatten över natten.

  Mät huvudets omkrets och vira den kraftiga ståltråden två gånger så att den blir dubbel. Tejpa gärna ringen med floratejp så glider inte blommorna.

  Bind fast små buketter med olika blommor med hjälp av spoltråden som viras runt stommen. Fortsätt till hela ringen är täckt.

  Förgätmigej.

  Rödblära.

  Vallmo.

  Käringtand.

  Blåklint.

  Rödklöver.

  Prästkrage.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!