• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Då sänds sista säsongen av SVT:s succéserie Bron

  Saga Norén är tillbaka i den fjärde och sista säsongen av Bron. "Jag kan lova ett starkt avslut", säger Anna Croneman, programchef på SVT.

  Då sänds sista säsongen av SVT:s succéserie Bron
  Saga Norén tillsammans med Henrik Sabroe, Sagas kollega från den tredje säsongen av Bron. Foto: Baldur Bragason/SVT.

  Inspelningen av den fjärde och sista säsongen av Bron är i full gång. Det efterlängtade första avsnittet ur den fjärde säsongen visas på nyårsdagen 2018.

  Anna Croneman, programchef Drama på SVT, förklarar att premiären på nyårsdagen är en önskan om ett gott slut och ett gott nytt år.

  – Det bli en lysande seriefinal. Anledningen till att vi går ut just då är såklart att vi vill ge alla fans, våra tittare, en riktigt fin present i nyårsdagens tv-soffa, säger Anna Croneman.

  Thure Lindhardt spelar Henrik Sabroe och Sofia Helin gestaltar Saga Norén i serien Bron. Foto: Baldur Bragason/SVT.


  Den svensk-danska kriminalserien Bron har blivit en stor succé och hade över en miljon tittare vid premiären 2011. Både skådespelarna och själva serien har vunnit många priser.

  Vi som har följt Saga Norén, länskrim, Malmö genom tre säsonger längtar efter den fjärde säsongen, som också blir den sista i serien.

  Manusförfattaren Hans Rosenfeldt har tidigare berättat att tuffa inspelningsdagarna för huvudrollsinnehavaren Sofia Helin var en av anledningarna till att serien går mot sitt slut.

  – Alla gick in i fyran för att avsluta, inte minst Sofia som har enormt tuffa inspelningar, många dagar, borta från familjen i ett halvår. Så vi sa: "Gör vi en till så blir det den sista", säger Hans Rosenfeldt till Expressen.

  I november förra året startade inspelningen av den fjärde säsongen. Vad den kommer att handla om är ännu okänt.

  – Av förståeliga skäl kan jag inte gå in på handlingen, men alla som har följt Bron kommer givetvis att känna igen sig, och jag kan lova ett starkt avslut, säger Anna Croneman.

  Vi kan konstatera att det blir en trevlig start på 2018!

   

  Vill du friska upp minnet av serien?

  Här kan du titta på de tre första säsongerna av Bron!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!