• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 anledningar att starta dagen med citronvatten

  Idag väljer allt fler att starta dagen med ett glas ljummet citronvatten, men varför? Det finns många anledningar. Här har vi listat 7 av dem.

  7 anledningar att starta dagen med citronvatten

  1. Rensar din kropp

  Citroners vätskedrivande egenskaper hjälper till att driva ut olika gifter ur din kropp – snabbare än vanligt. Förutom att driva ut toxiner stimulerar även citronsyran leverns avgiftningsprocess.

  Citron har rensande egenskaper.

  2. Piggar upp humöret

  Enligt kurera.se så sägs doften av citron vara en humörförbättrare och ska även ha energidrivande egenskaper. Mängden c-vitamin ska också vara bra för stress och återhämtning.

  Citron har energidrivande egenskaper.

  3. Underlättar matsmältningen

  Som tidigare nämnts har citroner rensande egenskaper och citronsaften påstås även kunna få levern att producera galla. Frukten innehåller även vitaminer och mineraler som sägs minska antalet toxiner (gifter) i magtarmkanalen. Enligt kurera lindrar citron även matsmältningsbesvär så som gaser och halsbränna.

  Citronvatten hjälper matsmältningen.

  4. Minskar inflammation

  Att dricka citronvatten varje dag minskar inflammation i kroppen. Detta genom att balansera upp surheten i kroppen och reglera urinsyran i lederna, som är en av de främsta orsakerna till inflammation och smärta.

  Citronen har en balanserande effekt på surheten i kroppen.

  5. Förbättrar och rengör din hy

  Enligt Kurera.se har citronen rensande egenskaper som hjälper dig till en renare och friskare hy. Detta genom den syrliga fruktens rikliga mängd av C-vitamin, som bland annat bidrar till att minska rynkor och utslag.

  Citron bidrar till att minska rynkor och utslag.

  6. Ger friskare andedräkt

  Dålig andedräkt är inget vi vill gå runt med och vi gör det mesta för att undvika det. Citronen är känd för att dels ge en fräschare andedräkt, men sägs också kunna lindra tandköttsinflammation – här slår du alltså två flugor i en smäll.

  Dock bör du vänta ett tag med att borsta tänderna efter att du druckit citronvatten, eftersom det kan leda till att emaljen slits.

  Citronen är känd för att ge en fräschare andedräkt.

  7. Immunförsvaret stärks

  C-vitaminet i citroner har antiinflammatoriska effekter och hjälper dessutom till att förbättra järnupptaget i kroppen – vilket spelar en stor roll för immunförsvaret.

  Källa: Kurera.se

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!