Livpajorden.jpg
Började allt liv på Jorden i Skåne?
Livet på jorden började kanske i södra Sverige. Forskare har funnit fossila sporer från de allra första landväxterna i asklager i Skåne.
kopuff.jpg
Här bor det fler kor än människor!
Borgholm är den enda kommunen i landet där det bor fler kor än människor. Hela 1,2 kor går det på varje invånare! Totalt finns det runt 12 700 exemplar av det stora klövdjuret på norra Öland.
Untitled-1.jpg
Fem underbara kycklinggrytor till höstmiddagen!
Kycklingens neutrala smak gör den till en populär kameleont. Indiska kryddor och svalkande yoghurt, svamp och korv, dill, medelhavssmaker eller snälla smaker i höstgryta med pumpa. Allt är möjligt!
Plommonkaka-med-kokos-och-mandlar.jpg
Läcker plommonkaka med nötter och kokos!
Söta, solmogna plommon ihop med hackade nötter är en ljuvlig kombination. Ta till vara på säsongens frukter på bästa sätt och baka en saftigt plommonkaka!
HJsstoraprispuff.jpg
Här kan du rösta på landets bästa butiksbiträde!
Under fem veckor har vi i Hemmets Journal presenterat fem kandidater till priset som Sveriges bästa butiksbiträde. Men vem vinner årets omröstning? Ja, det bestämmer ni läsare – och nu är det dags att rösta!
benskorhet.jpg
Nu stoppar benskörheten inte Anita längre!
Anita Sandström bär på den tysta skelettsjukdomen osteoporos, benskörhet. Risken att bryta en handled eller skada en ryggkota är ständigt överhängande. Men tack vare en ny medicin håller kotorna bättre än någonsin!
artikel.jpg
Mumsig focaccia med härliga rotfrukter!
Med rotfrukter blir focaccian extra god och saftig. De vackra färgerna passar perfekt för säsongen, än är det inte för sent för en picknick!
Fler nyheter Gå till artikelarkivet

Fler Recept