-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Nu har du chansen att vinna återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 20
Välkommen till Snabba krysset!
-
Veckans Sverigelotter 20
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 20
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Johanna, 50, lever off grid i skogen: ”Mitt mål är att bli så självförsörjande som möjligt”
För inte så länge sedan var Johanna Karlsson, 50, helt inne i Stockholms stressiga storstadsliv. Men efter en tuff separation lockade en enklare tillvaro.
-
Torsk i foliepaket med tomat (av Birgitha i Huddinge)
Detta gjordes som en ren resträtt vid första tillfället och har nu blivit en mycket populär rätt i släkten och bland vännerna. Den är inte heller speciellt kaloririk.
-
Auberginsallad (av Christina i Mölndal)
Ätes till bröd, potatis, kött m.m.
-
Glasstårta med mandelbottnar
En riktig sommardessert. Framifrån ser du Bärtarteletter, Citronpaj med hallon och Glasstårta med mandelbottnar.
-
Citronpaj med hallon
En fräsch paj som verkligen smakar sommar. Framifrån ser du Bärtarteletter, Citronpaj med hallon och Glasstårta med mandelbottnar.
-
Bärtarteletter
När man fyller små pajskal med bär blir det både festligt och gott. Framifrån ser du Bärtarteletter, Citronpaj med hallon och Glasstårta med mandelbottnar.
-
Vinbärsstek
Bjud på en mör och saftig stek där svart vinbärssaft mer mustig smak åt köttet samtidigt som du får en underbar sky att göra sås av. Skär det färdiga köttet i tunna skivor. Garnera dem gärna med röda vinbär. Bjud kokt potatis, lök, kokta grönsaker och såsen till.
-
Grillad fläskfilé med squashpasta och jordnötssås
Du behöver fläskfilé ca 600 g 4 prt tagliatelle 1 st squash 2 st morötter Till pensling: 2 msk olja 1 tsk salvia 2 krm…
-
Svampsoppa med trattkantareller
Min godaste soppa lagar jag av kantareller och är det riktig fest strimlar jag lite rökt lax och bjuder till soppan. På bilden ser du i förgrunden Svampsoppa på förvällda trattkantareller. Bakom står Svampgratinerade palsternackor.
-
Svampgratinerade palsternackor
Palsternacka är en ofta bortglömd rotfrukt. Laga denna gratäng och upptäck palsternackans härliga smak! Kantarellerna gör detta till en riktig bjudrätt. Den som inte vill äta vegetariskt kompletterar med något kallt kött till. På bilden ser du i förgrunden Svampsoppa på förvällda trattkantareller. Bakom står Svampgratinerade palsternackor.