-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Jannes toast (av Maria i Järfälla)
Den här mackan fick jag när jag var hos min nuvarande sambo första gången. Sedan dess har det blivit en del…
-
Festlig kasslergryta (av Merit i Munkedal)
Kasslern kan bytas ut mot kyckling eller falukorv om man vill. Den blir lika god ändå…
-
Fina fisken (av Matilda)
Första gången jag åt Fina fisken det var på mitt jobb.
-
Laxrulle (av Carina i Örebro)
En jättegod förrätt!
-
Babsans köttfärslimpa (av Barbro i Malung)
Kollade vad som fanns förutom köttfärs och ville ej göra som "vanligt" utan hittade på ett eget recept vilket blev jättegott!
-
Pickels
En mycket god lite gammaldags inläggning är pickels att äta till alla kötträtter och även till stekt fisk. Man kan använda grönsaker efter tycke och smak. Mjuka grönsaker delas i mindre bitar. Hårda grönsaker bör förvällas innan de läggs in.
-
Kryddstark röra med ris och korv
Du behöver 2 st kabanosskorv (eller annan kryddig korv) 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st grön chilifrukt 1 st grön paprika 1…
-
Mexikansk färsgratäng
Hela middagen i ugnen är praktisk mat.
-
Laxfjäril med rödbetstsatsiki
Rödbetstsatsiki kan du göra i god tid och bara steka laxen precis innan den ska avnjutas.












