Alla artiklar

  • Jag har tappat livsgnistan!

    Jag är en kvinna, 53 år, som saknar anhöriga, arbete och vänner. Jag har pension sedan 1984 för dåliga nerver som bara har blivit sämre….

  • Hur blir livet efter p-piller?

    Jag slutade äta Desolett för ett år sedan (hade då ätit det i 5-6 år) men min mens vill inte komma tillbaka som den var…

  • Jag har “myofasciellt smärtsyndrom” – vad är det?

    Jag är en kvinna, närmare 50 år, som fått diagnosen myofasciellt smärtsyndrom. Jag har ont i nacke, axlar, vänster arm och hand, vänster sida (som…

  • Jag gnisslar tänder på nätterna

    Jag är en man som gnisslar tänder på nätterna så att det uppstår ett ljud som kan väcka de döda (enligt min sängkamrat). Vad beror…

  • Vinbärsgelè

    För att gelé ska få rätt konsistens är det viktigt att förhållandet mellan syra, socker och pektin är riktigt. Vinbär är rika på både syra och pektin. <br>Därför är det lätt att göra fint gelé på dem. Använder du knappt mogna bär och syltsocker så kan geléet inte misslyckas.

  • Lökpaj

    Ett mycket gott tillbehör till lökpaj är kallt kött, t.ex tjälknöl. Pajen kan också serveras som ensamrätt eller till andra kötträtter.

  • Tjälknöl I

    Receptet på tjälknöl påstås har kommit till, när någon glömde en stek i ugnen under natten. Numera lagar jag gärna till frysta stekar på detta enkla sätt och får ett saftigt och jättegott kött. Tjälknöl tar tid att laga, men köttet sköter sig själv, först i ugnen, sedan i kylskåpet. Serverad med en lökpaj blir det här en riktig kalasrätt. För recept på lökpaj, se…

  • Varm pastasallad

    Mycket gott och praktiskt är det att servera varm pastasallad till kallt kött, t.ex kall fylld kassler.

  • Kall fylld kassler

    Kassler är god att äta som den är och eftersom den är varmrökt går detta utmärkt. Men vill du variera köttet lite så pröva det här enkla receptet. Mycket gott och praktiskt är det att servera varm pastasallad till kall fylld kassler.

Scroll to Top