-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Färsspett med fetaost med coucoussallad
Du behöver 500 g blandfärs 2 st pressade vitlöksklyftor 75 g fetaost smulad 1 tsk oregano salt svartpeppar Couscoussallad: 4 dl couscous 2 st tomater…
-
Tzatziki II
Du behöver 2 dl yoghurt mild naturell 2 dl matlagningsyoghurt 0.5 st gurka 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk olivolja salt nymalen svartpeppar Det här…
-
Välkryddad fisk på grillen
Du behöver 600 g spättafilé ellerrödtunga, plattfiskfiléer salt och peppar 4 msk körvel hackad 2 msk riven kokos 1 msk spiskumminfrön 8 st piri piri…
-
Vegetarisk lasagne IV
Här får du recept på en härlig vegetarisk lasagne som är jättegod att bjuda på. Den är också lätt att göra – följ bara receptet steg för steg. Lasagnen behöver cirka 25 minuter i ugnen.
-
Svalkande dessertsoppa
Mycket lättlagad är den här svalkande dessertsoppan med exotisk touch. Perfekt som dessert efter det grillade.
-
Örtagårdssås
Du behöver 1 dl lättmajonnäs 1 dl crème fraîche 1 dl vitt vin eller kall fiskbuljong hackad dill persilja och gräslök efter smak Det här…
-
Lättgrillade grönsakspett
Du behöver 1.5 st majskolvar 12 st cocktailtomater 9 st champinjoner 12 st lökar små olja lite salt Det här behövs för ca 4 port:…
-
Laxspett på grillen
Du behöver 7.5 st laxfilé hg Marinad: saft rivet skal och av 1 citron 0.5 dl olja 1 st vitlöksklyfta pressad 1/2-1 tsk salt 1…
-
Kassler på Donauvis
Vi toppar kasslern med paprika och tomatröra.

















