-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Kan vi ge hunden en magnecyl?
Vår Rottweilerhane som är fyra år har ont i sitt framben igen och haltar. Han har haft det förut och då försvann det efter någon…
-
Smörgåstårta med skaldjur och lax
Smörgåstårta kan serveras vid många olika tillfällen. Den passar perfekt som inledning till en god middag eller när du ska ha en myskväll med familj eller vänner. Här visar vi hur du gör en läcker tårta, steg för steg.
-
Hallonkupol
Det här är en hallonmousse som lägger sig som bomull kring hjärtat.
-
Vinbärsskum
Det här är en läskande dessert med vinbär och färskost. Vilken ost du väljer har ingen betydelse. Det finns t ex Buko, Philadelphia och Creme Bonjour.
-
Marängtoppad rabarber
Glöm inte bort rabarbern! Den är lika god hela sommaren. Här passar den söta marängmassan utmärkt till den syrliga rabarbern.
-
Jordgubbscoupe
Det finns god kräm att köpa färdig, men du kan också utnyttja egen bärkräm som du har fått över vid ett annat tillfälle. Då får du en helt ny och otroligt lättlagad dessert på kuppen.
-
Chokladmousse med hallongelé
Med det nya gelésockret är det lätt att göra en festlig dessert som imponerar på gästerna.
-
Bönsallad
De fyllda tomaterna är ett delikat tillbehör. I bakgrunden står rotfruktspaté som fått mogna under natten och till höger om den en god bönsallad.
-
Rotfruktspaté med örtkryddo
De fyllda tomaterna är ett delikat tillbehör. I bakgrunden står rotfruktspaté som fått mogna under natten och till höger om den en god bönsallad.
















