-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Kan man flytta ifrån en gemensam vårdnad?
Jag har gemensam vårdnad om min dotter och umgås med henne varannan helg. Även några eftermiddagar under veckan, men det är oregelbundet. Hon är hos…
-
Rosa prinsesstårta
En riktigt smarrig tårta. Den har en fluffig underbar fyllning med vanilj- och citronsmak. När någon ska firas är det här den perfekta tårtan.
-
Fylld färsrulle
Den fyllda färsrullen är god att äta både varm och kall, då gärna på smörgås.
-
Lax med marinerade grönsaker
Marinaden hälls över grönsakerna och ger dem mycket god och spännande smak. Rätten går att förbereda med det gröna och stekas färdigt med laxen i ugnen strax innan rätten ska ätas.
-
Räkor från ljugarebänken
Kryddstark gryta att njuta som lunch eller supérätt.
-
Lättbakad rabarberkaka
Baka en god rabarberkaka till kaffet nu när rabarbern är späd och fin. Den här kakan rör du lätt ihop och nej, det ska inte vara bakpulver i smeten!
-
Fyllda marängformar
En läcker dessert, där formarna kan bakas i god tid, förvaras i tät torr burk och fyllas i "sista minuten".
-
Kalvfärstimbal
Den här läckra timbalen med sina goda tillbehör älskas av matgäster i alla åldrar!
-
Gratinerad ansjovisrulle toppad med riven ost
Rullen går fint att förbereda ett par dagar innan den ska gratineras och serveras. Man kan också frysa den och rullen ha på "lut", när man är sugen på något salt och gott.
















