-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Drömresa för dig som älskar hantverk: Följ med oss till Tallinn
Följ med oss på en fullmatad hantverksresa till Tallinn med besök på Estlands största slöjd- och hantverksmässa, ullspinneriet Aade Lõng OÜ och Karnaluks – ett eldorado för alla som älskar textil och hantverk.
-
Lammfärsbiffar i tomatsås
Du behöver 2 msk ströbröd 0.5 dl mjölk 1 msk gul lök riven 200 g lammfärs 0.5 st ägg 2 krm rosmarin finhackade barr 0.25…
-
Potatissoppa med kidneybönor
Serveras med ärtskott.
-
Bakad potatis med curryräkor
Du behöver 7 st potatis av mjölig sort Curryräkor: 1 dl minifraiche 50 g philadelphiaost light 0.25 st röd paprika hackad 0.25 st grön paprika…
-
Snabbsill Special
Du gör den samma dag som den ska ätas. Det tar 10 minuter. Specialaren passar både på julbordet och som enkel måltid tillsammans med potatis.
-
Potatis- och broccoligratäng
Gratängen gör vi med kokta potatisar. Serveras med fläskfilémedaljonger med portvinssås.
-
Fläskfilémedaljonger med portvinssås
Går att förbereda och steka klart när gästerna har kommit. Serveras med potatis – och broccoligratäng.
-
Sparrismousse med rökt laxfilé
Sparrismoussen kan förberedas och stå klar i kylskåpet.
-
Senapsgriljerad skinka
För att kunna griljera skinkan måste den vara kokt eller ungsbakad först.
-
Apelsinmarinerade revbensspjäll
Revbensspjäll smakar bra både varma och kalla.