-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Varm sillgratäng
En god sillrätt som passar bland det småvarma på julbordet.
-
Senapssill
Av svensk och fransk senap för du den här goda senapssillen.
-
Glöggpastej
Smaken på pastejen piffar du till med lite glögg.
-
Julskinka
Köp färdigkokt julskinka och bara griljera den, eller köp bara så mycket skivad skinka i delikatessdisken som du tror går åt, ca 50 g per person.
-
Julkryddade revbensspjäll
Revbensspjället köper vi färdigstekt och glaserar med julsmak.
-
Skurna mandelpepparkakor
Istället för att använda en pepparkaksform så använder du här en kniv för att göra dina pepparkakor.
-
Herrgårdspepparkakor
Baka egna jättegoda pepparkakor till julen.
-
Dubbla citronkakor
Citronkakorna har en fyllning av lemon curd.
-
Chokladdrömmar
En läcker chokladkaka med en sötmandel på toppen.

















