-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Romrussinkaka
Kakan blir extra läcker med dekor av glasyr och cocktailbär.
-
Dadlar med valnötter och mandelmassa
Dadlarna är fyllda med hackade valnötskärnor, mandelmassa och mörk rom.
-
Pepparkaksmuffins med ädelostcreme
Strö lite malen kanel över varje muffins så blir de extra fina.
-
Vit julglögg
Het, vit och välsmakande är den hemmagjorda glöggen.
-
Julkryddad gräddkola
Du behöver 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 1.5 tsk citron rivet skal 1 tsk färsk ingefära riven 1 tsk kanel…
-
Chokladtryffel
En tryffel av god mörk ckoklad känns extra lyxig på gottebordet.
-
Kokoschoklad
Söta och ljuvligt goda med smak av kokos.
-
Pepparkaksklubbor
Det här är klubbor som ska njutas länge, stoppa inte in hela klubban i munnen!
-
Dajmbräck
Choklad med dajmsmak är mångas absoluta favorit på gottebordet!

















