-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Revbensspjäll med apelsinglaze
Marinaden innehåller bland annat saffran och rivet apelisnskal.
-
Julpastej med portvin
Pastejen kan gräddas i flera mindre formar. Tiden i ugnen blir då kortare, men innertemperaturen ska vara 70°.
-
Apelsingriljering
Saftig och ljuvligt doftande är vår julskinka med apelsingriljering.
-
Lättbakat kumminbröd
Kumminbrödet går snabbt och lätt att röra ihop. Det ska inte jäsas, bara gräddas genast.
-
Lyxig västkuströra
Västkuströran är gjord på bland annat räkor, kräftstjärtar och laxfilé.
-
Gravad strömming med lime och pepparrot
Strömmingen får god smak av pepparrot och lime.
-
Apelsin- och limelax med rotselleritzatziki
Vi utgår från färdiggravad lax.
-
Rödvinssill
Inläggningen görs med urvattnade salta sillfiléer.
-
Älg i kål (av Inga-Lillie i Nattavaara)
Receptet fick jag från min väninna i Norge som ville bjuda på "något nytt", och mycket gott!
















