-
Så håller du hjärnan i trim: Fyra experter delar sina tips
Löpning, matlagning, läsning och musik är några av sätten våra experter håller sina hjärnor i form. Läs alla tipsen här!
-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Grön karamellsås
Grön karamellsås serveras med frusen hallonmousse och pistaschflarn.
-
Pistaschflarn
Pistaschflarn serveras med frusen hallonmousse och grön karamellsås.
-
Frusen hallonmousse
Moussen serveras med pistaschflarn och grön karamellsås.
-
Stekt ankbröst med fikonvinägersky
Serveras med lingonlinser, mandelpotatispuré och romansalladsragu.
-
Hummersallad med nobisdressing
Observera att hummersalladen är beräknad till 2 portioner medan nobisdressingen räcker till 6 portioner. Dressingen är jättegod till varma kokta grönsaker också.
-
Aprikosmousse
En läskande och frisk dessert som passar efter en mäktig huvudrätt.
-
Bregottkakor (av Monica från Skutskär)
Dessa kakor bakar jag varje jul, de är jättegoda.
-
God sås till sillinläggning (av Monica i Skutskär)
Den här brukar jag göra till julen. Jag brukar köpa sill eller matjessill och göra inläggningen.
-
Ska vi ta bort ”vårtan”?
Jag har en katt som heter Aurora. Aurora har en lite utbuktad knopp under sitt högra öga, den är beige och ser ut som en…