-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Fiskpinnar med smal remouladsås
Hemmalagade fiskpinnar med god sås blir plötsligt en festrätt!
-
Bönmosaik med kryddig korv
Det går också bra att grilla korven.
-
Mellanmålsbullar
Med Kesella, äpple och lite grövre mjöl så får du en riktigt matig bulle som alla gillar.
-
Kavlade kanelrutor
En tunn, krispig kaka till sommarens fikabord.
-
Spett med champinjoner och squash
Passar bra som tillbehör till kycklingspett, se under "Relaterade recept".
-
Grillad rökmarinerad ytterfilé med pastasallad
Grillad rökmarinerad ytterfilé serveras med en pastasallad med chèvre.
-
Grillad lammytterfilé med potatis- och kikärtssallad
Lammfilé blir extra god grillad. Servera med potatis- och kikärtssallad.
-
Rostas med pepparrotssmör och bulgursallad
Rostas grillas bäst utan marinad och serveras med ett kryddsmör, i det här fallet med pepparrotsost. Servera bulgursallad till.
-
Karré med apelsin- och ingefärsmarinad och fruktsås
Apelsin och ingefära smaksätter marinaden till karrén. Servera den med fruktsås.

















