Alla artiklar

  • Unge kvar i magen?

    Jag har en katthona som för två dagar sedan fick sin första kull. Två små fina välskapta ungar. Allt gick bra och vår katt förstod…

  • Fruktsorbet

    En läskande dessert att ha på lut i frysen för festliga helgdagar.

  • Saffransbröd

    Saffran är en krydda som framför allt hör advent och jultiden till. Hör du till dem som inte tycker om saffran föreslår vi kardemummakärnor istället.

  • Rågkex

    Vid utbakningen kan du göra kexen runda eller fyrkantiga. Det blir ca 40 stycken, lite beroende på hur tjocka du vill ha dem. För att göra runda kex kan du använda ett dricksglas, 7 cm i diameter. Vill du smaksätta kexen, så stöt 1 1/2 tsk brödkryddor i en mortel.

  • Små bullar utan ugn

    De här bullarna är goda att äta till soppa och sallad. De passar också att servera med smör, ost och marmelad till en kopp te.

  • Små suffléer med katrinplommon

    Mjuka katrinplommon behöver inte kokas upp utan kan hackas fint direkt.

  • Formbröd med hirsflingor

    Enkel degsättning där vi jäser degen endast gång, i formarna. Hirs är ett tropiskt sädesslag, fritt från gluten men rikt på järn.

  • Skållat rågbröd

    Fibrer mår magen bra av och vi borde alla tänka på att äta mer fibrer varje dag. För att få ett saftigare bröd bakar vi här ett rågbröd där mjölet ska skållas.

  • Grekiska färsbiffar

    Prova också att grilla biffarna på grillen sommartid.

Scroll to Top