-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Saffransparfait
Du behöver 4 st äggulor 1 dl socker 1 msk honung 0.5 tsk vaniljsocker 1 pkt saffran 0,5 g 1 st sockerbit 1 msk kokande…
-
Fikonpraliner
Du behöver 200 g mandelmassa 75 g fikon ca 3 st 2 msk rom eller konjak 1 msk ljus sirap florsocker Dekoration: 200 g choklad…
-
Julkola med ingefära
Du behöver 100 g smör 1 dl ljust muscovadosocker 2 dl strösocker 0.5 tsk salt 3 dl vispgrädde 1 dl sirap 1 msk honung 2…
-
Knäck med citrussmak
Du behöver 50 g smör 2 dl ljus sirap 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde 1 st citron rivet skal 0.5 dl mandel skållad och…
-
Apelsinkonfekt
Konfekten blir otroligt god med hemgjord mandelmassa. Vill du förenkla går det naturligtvis att använda köpt mandelmassa.
-
Fikonbollar med vit choklad
Lättlagat godis som även barn kan göra.
-
Mozartkulor
Klassiskt godis som blir extra snyggt när man doppar hälften av kulorna i ljus choklad och hälften i mörk.
-
Risgrynskaka med bär och grädde
Använd överbliven risgrynsgröt och gör en riktigt god juldessert.
-
Potatiskaka
Ett tillbehör som går utmärkt att förbereda och göra klart i ugn precis före servering.

















