Alla artiklar

  • Vågar jag släppa ut katten igen?

    Jag har en liten honkatt, tydligen “halvbengal”. Tidigare var hon innekatt hos min son, men eftersom hon hela tiden ville ut fick hon i våras…

  • Fläskfilé med squash- och tomatgratäng

    Du behöver fläskfilé ca 250 g salt och peppar 2 tsk matfett Gratäng: 0.5 st squash gul 2 st tomater 2 msk basilika grovhackad 1…

  • Potatis- och blomkålssoppa med kryddiga korvspett

    Du behöver 5 dl vatten 2 msk grönsaksfond konc 250 g blomkålsbuketter 0.5 dl purjolök skivad 2 st potatis skalade och skivade salt och peppar…

  • Strömmingslåda

    Du behöver 250 g strömmingsfilé salt och peppar 1 st purjolök skivad 1 tsk chilipeppar finhackad 2 dl lagalätt Kelda 2 tsk dijonsenap 1 tsk…

  • Jägarbiff med löksky

    Du behöver 250 g älgfärs eller nötfärs 0.5 st gul lök riven 1 st äggula 0.5 tsk timjan 0.25 dl lagalätt Kelda salt svartpeppar smör…

  • Pastasås med kyckling

    Du behöver 2 st kycklingfiléer i strimlor 1 msk matfett salt svartpeppar 100 g champinjoner delade i bitar 0.5 st purjolök skivad 1 st paprika…

  • Grahamsfläta med apelsin

    Du behöver 0.5 pkt jäst (25 g) 2.5 dl lättmjölk 0.75 dl flytande fett eller 75 g smör 0.5 dl råsocker strö-, alternativt sötningsmedel strö-…

  • Fina fikonknyten

    Du behöver 2.5 dl mjölk 0.5 dl flytande fett (ca 50 g) 0.5 pkt jäst (25 g) 1 dl kesella (färsk ostmassa) 0.5 dl strösocker…

  • Julens godaste vörtbröd

    En jul utan det traditionella vörtbrödet är otänkbart för de flesta av oss svenskar. Brödet får sin speciella smak av bland annat kryddnejlika, ingefära, pomeransskal och russin.

Scroll to Top