-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Vadstena Klostermuseum en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Fylld kycklingfilé med ost
Här är kycklingen fylld med en örtsmakande ostblandning och lindad med bacon som ger mycket smak.
-
Kycklinggryta teriyaki
En härlig kycklinggryta med mild smak av teriyakisås.
-
Potatis- och rotsaksgratäng
Du behöver 5 st potatis 2 st morötter 1 st palsternacka 1 st gul lök 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk salt och peppar 1…
-
Citrontoppad kycklingfilé
En saftig kycklingfilé med en smakrik dressing med frisk citronsmak.
-
Fläskfilé gorgonzola
Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar 2 msk smör eller margarin 1 tsk curry röd 1 st grön paprika 1 st röd paprika…
-
Gratinerad fläskfilé
Du behöver 250 g broccoli 600 g fläskfilé salt och peppar 2 msk smör eller margarin 10 st champinjoner 3 msk vetemjöl 3 dl mjölk…
-
Ingefärskrans med päron
Du behöver 2.5 st gelatinblad 2 st päron 2 msk pressad citronsaft 2 st äggvitor 1 st kesella 1% fett 1.5 tsk ingefära riven 1…
-
Toscapersikor
En snabblagad klassisk dessert som är lika god än idag! Kan varieras med päron.
-
Katrinplommonsufflé
Låt gästerna vänta på sufflén och inte tvärtom.

















