-
Anna: Sonens flytt till USA krossade mitt hjärta
Jag hade länge sett fram emot att bli den perfekta farmodern för mina barnbarn. Men en dag chockade min son mig med nyheten om att de skulle flytta till USA. Jag tappade livsgnistan totalt.
-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Vitt formbröd
Ett klassiskt vitt formbröd som håller sig färskt länge. Dessutom är det supergott att rosta eller att använda till en smörgåstårta. Låt gärna brödet stå över natten innan du börjar skiva upp det.
-
Baguetter
Att få sitta runt ett bord och bryta en baguette tillsammans med sina vän-ner. Det kan inte vara bättre. Här är en baguette som alla kan njuta av. Hittar du inte durramjöl rekommenderar vi att du använder sojamjöl eller rismjöl istället (samma mängd).
-
Pizzette med rödlöksmarmelad
Getost, lökmarmelad och nötter är ett ovanligt lyckat äktenskap. De här läckra och lättätna pizzorna passar perfekt att bjuda som tilltugg.
-
Pizzette med kronärtskocka
En smakrik topping med kronärtskocka, chili, vitlök och oliver som passar utmärkt till tomatsoppan.
-
Grundrecept på pizzadeg
Här är ett klassiskt pizzadegsrecept, men vill du spara tid går det också bra att an-vända färdigköpt mix.
-
Krämig tomatsoppa i kopp
Att bjuda soppan i små glas eller koppar känns alltid festligt. På så sätt blir soppan inte så mättande utan passar utmärkt att servera som ett tilltugg eller på en buffé.
-
Torta dura
Torta dura, Torta sbrisolona eller Torta Mantovana ? kärt barn har många namn. Denna hårda, smuliga tårta med lång hållbarhet kommer från Mantua, som är min mammas hemtrakt. Hemma hos oss har vi alltid kallat den för Torta dura ? hård tårta?
-
Torta Caprese
En inte allt för söt choklad- och mandeltårta från Capri. Byt ut Limoncellon mot något annat starkt du har i skåpet, till exempel rom. Har du inget hemma, uteslut det helt.
-
Sienakakor
Helt enkelt apelsin- och mandelkakor från Siena. Jag har bytt ut syltade apelsin-skal mot rivet apelsinskal.