Alla artiklar

  • Tagliatelle al ragù

    Det vi normalt kallar spaghetti bolognese existerar över huvud taget inte i Bologna! Här heter rätten tagliatelle al ragú, bandpasta med köttfärssås. I originalreceptet på ragù bolognese använder man inte köttfärs utan skär kött i tunna skivor och hackar det sedan mycket fint.

  • Zucchinisoppa

    Den som odlar zucchini vet vilka mängder det kan bli. På sensommaren är zucchinin som bäst, då passar det utmärkt att laga den här krämiga soppan, som förstås är god året runt.

  • Chokladtartelette med hallon och mynta

    Elegant klassiker som ger mersmak!

  • Persikor i vaniljlag

    Du behöver 6 st persikor Lag: 1 st vaniljstång 1 l vatten 5 dl strösocker konservglas med nya gummiringar Servera med: Vispad grädde eller glass…

  • Nektarinpaj

    Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 0.5 st citron rivet skal 2 msk strösocker 1 st äggula Fyllning: 150 g mandelmassa 0.5…

  • Köttfärslimpa med svamp och rödbeta

    Du behöver 0.5 st gul lök 0.5 l kantareller färska smör 2 tsk torkad timjan 0.5 dl ströbröd 2 dl mjölk 1 dl rödbeta finriven,…

  • Krämig svamppasta med getost

    Gräddkokt svamp, getost och rostade pinjenötter gör vardagspastan till en festrätt.

  • Kantarelltoast med löjrom

    Höstlyx när den är som bäst.

  • Kantarellchutney med lingon

    God till höstens viltkött, till pannbiff, till söndagssteken eller till ugnsstekt kyckling med gräddsås.

Scroll to Top