-
Restips för dig som älskar nostalgi – här är det som förr i tiden!
En lägenhet där tiden har stannat i mitten av 1900-talet, en charmig, gammaldags trästad och en väg kantad av retroupplevelser – runtom i landet finns flera resmål som minner om svunna tider. Här är guiden för dig som älskar nostalgi.
-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Biffgryta med chorizo, svamp och purjolök
Det här är en bra bjudgryta där köttet utgörs av rostbiff eller ryggbiff. Mer smak blir det tack vare chorizo, purjolök, svamp och dijonsenap.
-
Lamm i lergryta
Tagine är en marockansk gryta med lock, som man sätter in i ugnen. Vi använder istället en lergryta med fint resultat. Lammköttet i grytan blir mört och saftigt.
-
Kerala curry med kyckling
Du behöver 900 g kycklinglårfilé 2 msk smör salt och peppar 2 st vitlöksklyftor 1 st purjolök 2 msk rapsolja 1 st förpackning Kerala curry…
-
Rotfruktsgryta med bönor och tomat
Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 500 g krossade tomater 2 st grönsaksbuljongtärningar 2 st palsternackor 2 st morötter…
-
Briochekrans med mandelfyllning
Här gäller det att kunna skära och spritsa rakt, sen är du i hamn och har fixat en flätad briochekrans. För säkerhets skull gjorde vi två ? en som du kan njuta av direkt och en som du kan frysa in för kommande fikastunder!
-
Smörgåstårtbakelse med kallrökt lax
Vill du imponera stort på dina gäster ? gör smörgåstårtan i portionsbitar. Svårare än så är det inte!
-
Semifreddo med choklad och apelsin
Du behöver 100 g mörk choklad 4 st ägg 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 st apelsin rivet skal 2 msk pressad apelsinsaft 2…
-
Aprikospaj
Du behöver Pajdeg: 150 g smör rumsvarmt 2 st äggulor 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl Fyllning: 100 g mandelmassa 2 dl vispgrädde 3 st…
-
Chokladmousse
Du behöver 150 g mörk choklad t ex Marabou 3 st ägg 1 dl vispgrädde Garnera med: vispgrädde körsbär Gör så här 1 Bryt chokladen…