Alla artiklar

  • Julbröd med porter

    Kalljästa bröd som får spännande smak av porter, malt, apelsin och juliga kryddor. Passar perfekt till skinkmackan, men också till julosten och dopp i grytan.

  • Julkavring

    Ett långjäst bröd som tar ett par dagar att baka, men i gengäld får man ett hållbart och mustigt bröd med den karaktäristiska, lite syrliga rågsmaken.

  • Mörkt hasselnötsbröd

    Det här stora och saftiga julbrödet med nötter, russin och frön är verkligen enkelt att baka. Bara att röra ihop, fylla en form och låta ugnen göra resten. Jag använder gärna mörk malt av korn i brödbaket eftersom det ger en mustig och lite bitter smak. Jag köper malten i hälsokostbutiken, men det går också bra att använda mörk sirap.

  • Italiensk köttfärslimpa

    På svenska heter det köttfärslimpa och på italienska heter det polpettone. Och det är just en italiensk polpettone som är inspiration till detta recept med en lite annorlunda fyllning som mortadella, hårdkokta ägg, ricotta och basilika. Du måste bara prova!

  • Frisk äppelglögg

    Visst kan man servera glöggen kall. Tillsammans med kryddor, cider och juice blir den en perfekt ingrediens i vinterbålet.

  • Lingonsangria

    En nordisk variant med lingon, kanel och kryddnejlika.

  • Minttoppar

    Du behöver 150 g mintmarsipan Odense 100 g vit choklad 2.5 msk ljusrött kakströssel eller frystorkade hallon Gör så här 1 Forma marsipanen till toppar…

  • Kyckling i kryddig tomatsås

    Du behöver 2 st kycklingklubbor 1 msk smör 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk ingefära riven färsk 0.5 tsk kardemumma malen 0.5…

  • Ljummen potatissallad

    Du behöver 350 g potatis sallad späd 120 g gröna bönor 1 st burk tonfisk i vatten, spara vattnet 2 msk olivolja vatten från tonfisken…

Scroll to Top