• Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hon har skapat sängkläderna som står på allas önskelistor inför jul

  Med behov av en nystart och inspiration från Indien tog Reva Hallbäck steget att starta eget. Det blev en sovrumsdröm som står högt upp på mångas önskelistor

  Hon har skapat sängkläderna som står på allas önskelistor inför jul

  För drygt fyra år sedan när Reva Hallbäck kommit på benen efter en sjukskrivning kände hon att det var dags för en förändring. Att göra verklighet av en idé som hon burit under flera år. Det blev RevaHome, exklusiva sängkläder med ekologisk bomull där fokus ligger på underlakanet. 

  Berätta om bakgrunden till varumärket?
  – Jag hade rest till Indien under många år och tidigt fascinerats av deras mönstrade underlakan, något som inte fanns här hemma. Jag började testa med tyger som jag köpt på plats och prövade även att färga in tyger och påslakan för att matcha de mönstrade underlakanen. Från det första mötet tog det sen närmare femton år innan jag gjorde verklighet av idén. Att ta fram sängkläder där de enfärgade påslakanen accentuerar och lyfter det mönstrade underlakanet.

  – Mönstret "Sunflower" har fem färger inklusive bakgrundsfärgen, vilket betyder att vi trycker med fem olika block, en för varje färg.

  – Här är alla fem blocken till mönstret "Sunflower".

  Var får du inspiration ifrån?

  – Jag ser detaljer och färgkombinationer i det mesta, men mycket av inspirationen kommer fortfarande från Indien, men även från Grekland dit jag ofta åker. Jag hämtar intryck från marknader, gamla mönster och väggmålningar. Sen sätter jag ihop mina koncept så att det mesta ska gå att matcha, så att man kan få många olika kombinationer.

  – Till höger träblock innan de blir tillverkade, till vänster ser man några av mina block.

  Varför just textilier?
  – Det var ett tidigt intresse, mamma sydde när jag var liten och jag fortsatte i samma spår och började tidigt skapa och sy egna grejer. Det gav mig tidigt en passion för textilier och det hantverk som finns. Därför trycker jag också alla mina mönster med träblockstryck. Jag vill skapa det som jag själv vill ha och som jag drömt om.

  – Här trycker jag själv mitt mönster "Lövet".

  Du jobbar med ekologisk bomull, var det ett självklart val?

  – Absolut, jag kan inte nyproducera något som inte är ekologiskt. Sen handlar det för mig om att ge sovrummet lite upprättelse, därför jobbar jag även med exklusiv kvalité. Många avfärdar sovrummet som något man bara sover i, inte ett rum som man spenderar stora delar av sitt liv i.

  Vad gjorde du innan?

  – Jag har bland annat jobbat som herrskräddare och som produktutvecklare på Ikea inom kök. Så jag har genom åren fått en väldigt bra kunskap i hur människor tänker och fungerar framförallt från mina år på Ikea. Det har gett mig jättemycket som jag kan ta in även i den här rollen. Jag har även 15 år bakom mig som inredare innan, då jag arbetade med inredning i privata hem, homestyling, skrev böcker och var med på tv, i program som Äntligen Hemma och Bygglov.

  Tryckta löv pryder många av Revas textilier.

  Här ser vi bland annat mönstren "Sunflower" och "Leaf".

  Har du någon favoritprodukt i sortimentet?
  – Åh, det går nästan inte att svara på. Varje produkt är en förälskelse i sig som jag valt med hjärtat. Så det förändras ständigt beroende på humör och sinnesstämning. Trycket Leaf i färgen Green sea har kanske ändå en särskild plats för det var det första trycket jag gjorde och i den färgen. Trycket Monkey i färgen Green sea som var nummer två är också väldigt speciell, den är sofistikerad men rolig och vacker på samma gång. Alla verkar gilla den, unga som gamla, tjejer och killar, även arbetarna som trycker den blir uppiggade av att få arbeta med det mönstret.

  Handla nu och få 20 % rabatt på utvalda kuddfodral från RevaHome

 • Få husohem.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!