-
Så håller du hjärnan i trim: Fyra experter delar sina tips
Löpning, matlagning, läsning och musik är några av sätten våra experter håller sina hjärnor i form. Läs alla tipsen här!
-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Godisrulle
Ett njutbart marsipranbröd som pryder sin plats på gottebordet.
-
Festlig risdessert
Risdesserten garnerar du med apelsin och citronmeliss.
-
Passionspannacotta
Läcker pannacotta med passionsfrukttäcke.
-
Ugnsbakade rotfrukter och senapsvinägrett
Olika bakade rotfrukter får här sällskap av en spännande senapsvinägrett.
-
Rispudding med julig rödkål
Till denna vegetariska rispudding passar det bra med klassisk rödkål.
-
Varm champinjonpaté med portvinssås
På det vegetariska julbordet är detta en ny favorit, som faller de flesta i smaken.
-
Julrullad med äppeltzatziki
Saffransgul julrullad med mycket smak!
-
Julsallad med apelsinsås
En spännande och syrlig sallad bryter av på ett fint sätt bland skinka och sill och annat julgott.
-
Julens rödkål
Rödkål är för de flesta en självklarhet på julbordet.