-
Så håller du hjärnan i trim: Fyra experter delar sina tips
Löpning, matlagning, läsning och musik är några av sätten våra experter håller sina hjärnor i form. Läs alla tipsen här!
-
Bengt, 90, gör traktormodeller i miniformat: ”Jag tänker aldrig sluta leka!”
Bengt Carlbinders traktorverkstad liknar ingen annan. Här bygger han veteranfordon från lantbruket i miniformat – med rost och lera på de rätta ställena. Hans sinne för äkta detaljer väcker beundran hos omgivningen. Och som 90-åring har han inga som helst planer på att sluta.
-
Så blir din sommar 2025: Stort horoskop
Sommarens bästa tid ligger framför oss. En tid av värme och glädje. Men vad väntar dig mer – resor, kärlek eller en stor vinst? Hemmets Journals astrolog Heikki Vesa ger dig svar i sitt stora sommarhoroskop!
-
Följ med till Budapest: Njut av julstämning och klassisk musik
Följ med på en stämningsfull resa till Ungerns vackra huvudstad. Under fyra dagar hinner vi uppleva det bästa av Budapest i julskrud – med stadsrundtur, besök på den anrika saluhallen, båttur på Donau och en oförglömlig konsert med violinisten André Rieu!
-
Flaggspelet 25
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Lill Lindfors tackade nej till USA: ”De fattar inte vad jag håller på med”
Det började med fönsterhakar i flätorna, för att hon skulle se ut som Pippi. Fortsatte med tappad kjol på Eurovision-finalen och jobb med i stort sett alla stora svenska underhållare. Nu har Lill Lindfors fyllt 85 men har inga planer på att sluta uppträda.
-
Avokadokräm med chiliräkor
Smårätter serverade i glas är praktiska när man har många gäster på festen. Här lägger vi en frisk avokadokräm med lime och koriander i botten och toppar med chilimarinerade räkor.
-
Marinerad fläskfilé med tomat- och persikosalsa
Kötträtten på sommarens buffébord! Fläskfilén blir saftig och smakrik tack vare den goda marinaden. Servera med en fruktig tomat- och persikosalsa.
-
Salladsskålar med laxröra
Salladsskålarna med laxröra fungerar fint som en förrätt eller som en del på festens buffébord. Röran får god smak av dill och pepparrot.
-
Snabbgjord julsnaps
Här kan du trolla fram en kryddad akvavit på ett dygn!
-
Dadel- och russinbröd
Ett fruktigt och saftigt bröd som inte smular.
-
Hönökakaka
Denna typ av bröd är en specialitet för Bohuslän och Hönökakan bakas än idag efter exakt samma recept som 1934. Givetvis har vi inte originalreceptet, men vill du själv baka, så får du här ett recept på lättbakade Hönökakor.
-
Kavring med Lingon
Lingonen ger ett saftigt och gott bröd med mycket smak. Dessutom är det mycket hållbart.
-
Vörtlimpa
Det finns många recept på vörtbröd men det här är lättbakat och brödet blir gott.
-
Doppellimpa
Att "doppa" igrytan är för många ett måste. Här är ett recept på en limpa som passar utmärkt till "doppet".
-
Julens potatispaté
En god paté förgyller varje julbord. Denna med potatis och brysselkål är extra god.
-
Kålrotskaka med solrosfrön
Ett läckert vegetariskt alternativ på julbordet.
-
Julsallad
En smakrik sallad med såväl söta som starka och syrliga smaker.