-
Vi på Saltkråkan får nytt liv: Följ med bakom kulisserna
Det har gått 60 år sedan vi träffade gänget på Saltkråkan för första gången. Nu är det dags för ett nytt möte. Under sommaren 2024 spelade man in en ny version av klassikern i Stockholms skärgård. Hemmets Journal var där.
-
Min vuxna dotter beter sig som ett barn – vad ska jag göra?
Min dotter startar ständigt gräl med sin omgivning om obetydliga saker. När hon ringer mig är hon oftast gråtfärdig och jag orkar snart inte lyssna mer på stora draman över småsaker.
-
Margareta blev entreprenör och influencer efter 50: ”Det är bara att köra”
När livet slog till som hårdast mot Margareta Hallin reste hon sig istället för att ge upp. Istället för att deppa ihop efter 33 år i resebranschen sadlade hon om och fick en ny karriär som mönsterkonstruktör, entreprenör och influencer.
-
Veckans Sverigelotter 28
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 28
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Vinn kolsyremaskin!
Svara på en enkel fråga och vinn en Ensō kolsyremaskin från Sodastream!
-
Snabba krysset 28
Välkommen till Snabba krysset!
-
Enkla krysset 28
Välkommen till Enkla krysset!
-
Stjärnadvokaten F. Lee Baileys kontroversiella liv: Från O.J. Simpsons rättegång till personlig konkurs
När de amerikanska storstjärnorna hamnade i knipa ringde de alltid samma advokat. F. Lee Bailey har gått till historien som en av 1900-talets skarpaste jurister – men även hans eget liv kantades av skandaler och kontroverser.
-
Pizza Napoletana
Neapel är pizzans förlovade hemstad och det här är en typisk napoletansk pizza med en minimal men mycket smakrik fyllning.
-
Pizza med köttfärs
Någon form av charkuterier är vanligt på pizzor men prova gärna köttfärs, det är en spännande och mer annorlunda fyllning om man vill toppa pizzan med något ?köttigt?.
-
Pizza med getost och bacon
Getost och timjan är en god smakkombination och baconet ger en god sälta till pizzorna.
-
Tonfiskpizza med chili
Tonfisk på burk är praktiskt att ha på lut i sommarköket. God i sallad, som fyllning i matiga mackor eller som här på pizzan.
-
Grundrecept pizza
Hemligheten med en riktigt bra deg är att låta den jäsa i två omgångar. Först gör man en startdeg, sen tillsätter man mer mjöl och låter degen fortsätta jäsa.
-
Chokladsmulpaj med lingon
Du behöver Smuldeg: 1 dl sötmandel 75 g mörk choklad 1.5 dl siktat dinkelmjöl 1.5 dl havregryn 0.5 dl rörsocker 125 g smör Fyllning: 3.5…
-
Potatissallad med varmrökt lax
Du behöver 600 g potatis 125 g lax varmrökt 1 st salladshuvud 1 dl ärter tinade 2 msk kapris 1 st krasse liten ask 3…
-
Frikadeller i curry
Du behöver 400 g köttfärs 1 tsk salt peppar 2 msk lök riven 1 dl mjölk 1 st ägg 0.5 dl vetemjöl Currysås: 1 tsk…
-
Frikadeller i curry
Du behöver 400 g köttfärs 1 tsk salt peppar 2 msk lök riven 1 dl mjölk 1 st ägg 0.5 dl vetemjöl Currysås: 1 tsk…