Vårsignal på Nordiska trädgårdar

Missade du Nordiska trädgårdar förra veckan? Lugn, här får du ett bildsvep med alla godbitarna från mässan som ger klarsignal för att våren är här. 

På balkongutställningarna finns mycket att hämta för den som vill ha blommiga idéer för en liten yta. "Reuse and amuse", av Trädgårdsinteriör.

Råromantik i Rosengård heter denna balkong möblerad av containerfynd, rosor och vackra ullfiltar. Tyg & Otyg.

Det går att odla allt från svamp till vindruvor på en vanlig hyresrättsbalkong. Här är visas dessutom hur man kan få självbevattning att fungera. Stockholmshem.

Krångla inte till det, är budskapet bakom denna balkong. Pryd den med ätbara växter, och använd de saker du redan har, som strykbrädor, stegar, äggkartonger och burkar!Caroline Åkvist & Matilda Eidelöf.

Fast mest handlar det kanske om det här. "Balkong för livets goda stunder". FOBO.

Formklipp gärna träden, tycker trädgårdsmästarna på Zetas.

I trädgårdsmästarens spår heter denna trädgård som vill återuppliva den gamla kunskapen om återvinning. Det kan handla om hur man tar tillvara regnvattnet eller hur man spaljerar. Kulturträdgården.

Jordgubbar som får vila på halm bli inte lika jordiga. Från Elisabeth Svalin-Gunnarssons idéträdgård, Kulturträdgården.

Hur gjorde egentligen de gamla trädgårdsmästarna när de spaljerade? Hos Kulturträdgården kunde man få svar.

Gerillaodling är inget nytt! Många koloniområden som Tanto och Zinken i Stockholm började som busodlingar. I dag är det lätt att odla var som helst med en plastsäck jord och några tomatfrön. Från Koloniträdgårdsförbundet.

I stan finns det väl ingen möjlighet ett odla? Eller? Skillebyholms Yrkeshögskola.

Här har odlingarna flyttat in i vardagsrumsgolvet och designväskorna. Att odla sin egen mat är den nya lyxen. Idéträdgård av studenter från Skillebyholms Yrkeshögskola.

Den snabba vägen till gräs mellan tårna. Skillebyholms Yrkeshögskola.

Fras av 1700-talsklänningar och toner av luta bland tulpaner och grönsaksodlingar. Drottningholms Slottspark.

Drottningholms Slottspark.

Anna och Katarina i Hus & Hems blommiga monter.

Nordiska trädgårdar i Älvsjö är mässan som ger en klarsignal för att våren är här – och alla vårhungriga kan välja bland gladiolusknölar, föredrag och vackra idéträdgårdar. Eller bara gå runt och sniffa på doften av jord.

Av Nina Sederholm