Pytt i panna med rotfrukter och örter
Pytt i panna med olika sorters rotfrukter och kryddig harissa. Här passar även att smaksätta med torkade örter som timjan och rosmarin.
Pytt i panna med olika sorters rotfrukter och kryddig harissa. Här passar även att smaksätta med torkade örter som timjan och rosmarin.
Mättande och god morotssoppa med linser och curry som dessutom är vegansk.
Den söta, nötaktiga jordärtskockan passar bra med potatis och äpple. Här med varmrökt sidfläsk och örtig salsa.
Ge kålroten spännande smak med en blandning av apelsin, ingefära och honung. Servera med sallad och bröd.
Asiatiskt möter svenskt! Sötman i palsternackan bryter av fint mot misopastan och sojan.
Naggande goda prinskorvar i smördeg som du kan göra dagen innan. Ställ plåten övertäckt med plastfolie i kylskåp.
Marocko är det vanligt att äta säsongens solmogna frukt efter maten. Denna sallad är lika enkel som god. Servera gärna hett mynta-te efteråt.
Snabblagad pastarätt med salsiccia, champinjoner och gräddig sås.
Pesto är Italiens universalsås och funkar till det mesta. Här med rigatoni och haricots verts.
Smart allt i ett-rätt där man även kan blanda ner lite kokt ris om man vill.
En härlig och snabblagad matvetesallad med blomkål, ärtor och halloumi, Ringla gärna extra olivolja över salladen och pressa över citronsaft. Rostade solroskärnor är gott till.