reportage

Jorunalisten Staffan Heimerson porträtt framför böcker.

Utrikesreportern Staffan Heimerson: ”Varit en dålig man och farsa”

Han kastar sig in i krig, konflikter
och metoo-debatter. Rädd är han i princip bara när han ska gå i trappor och kliva ur badkaret. Vid 87 års ålder har Sveriges meste utrikeskorrespondent summerat sitt långa yrkesliv i en ny bok. Men är Staffan Heimerson så självsäker som han framstår?

Hemma i Sandra Mastios kök, vinnare av Svergies mästerkock 2015.

Hemma i köket hos Sandra Mastio: Passion för pizza

När Sandra Mastio träffade sin make välkomnades hon in i hans matglada, italienska familj. Den nyväckta passionen för mat ledde hela vägen till toppen i ”Sveriges Mästerkock” – resten är historia. Kika in i Sandras kök och ta del av hennes meny här!

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Kajjan Andersson: ”Prata aldrig vikt med barn!”

Som barn skämdes hon över sin kropp men nu har hon accepterat den och trivs i sitt eget skinn. Kajjan Andersson vill rädda nästa generation från kroppshat och har skrivit en bok om kroppspositivt föräldraskap.

Anne Swärd har alltid skrivit. Och alltid läst. Redan som 5–6-åring visste hon att det var det hon ville syssla med. Foto: Henric Tiselius

Anne Swärd: ”Jag vet vad jag går för”

[b]LANTIS[/b] Anne Swärd var en av Litteratursveriges doldisar – tills hon valdes in i Svenska Akademien. Dit kommer hon med en fläkt från världen utanför Stockholms kulturkretsar – landsbygden. Idag tillträder hon som ledamot i den prestigefyllda akademien.

Foto: Margareta Bloom Sandebäck

Pär Johansson: ”Jag gillar annorlunda människor”

[b]INSPIRATÖR[/b] Han skulle bli fotbollsproffs, men hamnade på ett dagcenter för ”utvecklingsstörda”. Idag driver Pär Johansson Glada Hudik-teatern med ett engagemang som når utanför Sveriges gränser.

Han tog sig från Bäckby i Västerås till catwalker och tidningsomslag över hela världen. Att Roger Dupé lyckades som svart modell säger han själv delvis beror på hans erfarenheter från fotbollsplanen. Foto: Peter Jönsson

Roger Dupé: ”Jag är van att kämpa”

[b]SUPERMODELL[/b] Efter tuffa ungdomsår tog allt en oväntad vändning för fotbollskillen Roger Dupé. Han upptäcktes på gatan – och blev supermodell. I sin bok skriver han om framgång och misslyckande.

Genom att hjälpa nyanlända mammor att känna sig tryggare, påverkas hela familjen på ett positivt sätt. Foto: TT

”Vi måste stärka nyanlända kvinnor och barn”

[b]STARTHJÄLP[/b] Att inte kunna språket, inte ha pengar till bussen eller att känna sig otrygg i sitt nya land. Det är verkligheten för många nyanlända kvinnor, berättar Psykologen Solvig Ekblad.

Svante Nybyggars inspirerar mäniskor över hela världen med sina coola arbetarkläder. Foto: Ola Muscat

Silverrävarna på sociala medier

[b]MOGET[/b] Knappt hade vi lärt oss stava till ordet influencer så dök det upp ett nytt begrepp – oldfluencer. De äldre inspiratörerna är inte så många än men här finns potential.

Scroll to Top