Påsk

  • Picklad löksill

    Den här sillen är enkel att göra och dessutom riktigt god.

  • Laxkanapéer med äggsallad

    Formbröd med kallrökt lax, forellrom, ägg, salladslök, majonnäs och dill blir ett ljuvligt inslag på påskbordet.

  • Påskpavlova med choklad

    Pavlova är en lätt och luftig marängtårta. Här en variant med choklad dekorerad med choklad- och marsipanägg.

  • Vispat smör med äggula

    Du behöver 100 g smör normalsaltat 2-3 st äggulor hårdkokta, kalla Gör så här 1 Tärna smöret och lägg det i en bunke. Låt stå…

  • Rosmarinknäcke med rågmjöl

    Du behöver 2.5 dl mjölk 1 msk honung 1 msk rapsolja 1 tsk färsk jäst 1 tsk salt 4-5 st finhackade rosmarinblad 2 dl fint…

  • Fylld lammstek med rostad potatis

    Getost, vitlök, nötter och rosmarin – köket fylls med härliga dofter medan lammet sköter sig själv i ugnen och du får tid över för annat. Kanske påskpyssel eller en vacker dukning?

  • Bakad rotselleri med linser och feta

    Du behöver 2 st rotselleri stora 3 msk olivolja salt Lökdressing 2 st rödlökar 1 msk strösocker 2 msk rödvinsvinäger 3 msk olivolja Till servering…

  • Laxpaj med smördeg

    Ingen påsk utan lax! Här serveras den som paj i ett frasigt täcke av smördeg. Klipp eller skär ut små fiskar av smör­degen, de blir en fin garnering på pajen.

  • Pepparrotssill med gräslök

    Både matjessill och femminuterssill passar fint i den här goda, vårfräscha såsen.

  • Sillröra med ägg och rom

    Du behöver 3-4 st matjessillfiléer 1 st liten gul lök 4 st hårdkokta ägg kalla 2 dl crème fraîche 2 msk röd stenbitsrom 3 msk…

  • Prästostsill med dill

    Prästosten ger en annorlunda, god smak till sillen, du kan också variera med västerbottenost.

  • Deviled eggs med dill

    Goda djävulsägg eller “deviled eggs”, är perfekta att duka fram på påskbuffén. Här bjuder vi på ett gott recept med lite hetta.

Scroll to Top