Picklad löksill
Den här sillen är enkel att göra och dessutom riktigt god.
Formbröd med kallrökt lax, forellrom, ägg, salladslök, majonnäs och dill blir ett ljuvligt inslag på påskbordet.
Pavlova är en lätt och luftig marängtårta. Här en variant med choklad dekorerad med choklad- och marsipanägg.
Du behöver 100 g smör normalsaltat 2-3 st äggulor hårdkokta, kalla Gör så här 1 Tärna smöret och lägg det i en bunke. Låt stå…
Du behöver 2.5 dl mjölk 1 msk honung 1 msk rapsolja 1 tsk färsk jäst 1 tsk salt 4-5 st finhackade rosmarinblad 2 dl fint…
Getost, vitlök, nötter och rosmarin – köket fylls med härliga dofter medan lammet sköter sig själv i ugnen och du får tid över för annat. Kanske påskpyssel eller en vacker dukning?
Du behöver 2 st rotselleri stora 3 msk olivolja salt Lökdressing 2 st rödlökar 1 msk strösocker 2 msk rödvinsvinäger 3 msk olivolja Till servering…
Ingen påsk utan lax! Här serveras den som paj i ett frasigt täcke av smördeg. Klipp eller skär ut små fiskar av smördegen, de blir en fin garnering på pajen.
Både matjessill och femminuterssill passar fint i den här goda, vårfräscha såsen.
Du behöver 3-4 st matjessillfiléer 1 st liten gul lök 4 st hårdkokta ägg kalla 2 dl crème fraîche 2 msk röd stenbitsrom 3 msk…
Prästosten ger en annorlunda, god smak till sillen, du kan också variera med västerbottenost.
Goda djävulsägg eller “deviled eggs”, är perfekta att duka fram på påskbuffén. Här bjuder vi på ett gott recept med lite hetta.