Läsar-recept

Zebrastek med ljummen sallad

Du behöver 1-1,5 kg djupfryst zebrastek (benfri, med ben går det åt 2-2,5 kg) svartpeppar salt Sallad: 250 g färsk spenat 3 stora salladshuvuden (av...


10 portioner

Du behöver

  • 1-1,5 kg djupfryst zebrastek (benfri, med ben går det åt 2-2,5 kg)
  • svartpeppar
  • salt
  • Sallad:
  • 250 g färsk spenat
  • 3 stora salladshuvuden (av olika sorter, t.ex rucola, lollo rosso)
  • 4-6 chilipeppar
  • 1 burk färdigkokta kikärter
  • vinäger
  • olja

Gör så här

1
Stek zebran i 80-90 graders ugnsvärme under 12-14 timmar (som tjälknöl), till dess köttermometern visar 75 grader, om du vill ha den ordentligt genomstekt.

2
Salta, peppra och vira in i folie.

3
Strimla spenaten och salladen, kärna ur och hacka chilin.

4
Hetta upp lite olja i en wokpanna och ljumma först spenaten och chilin en liten stund. Lägg därefter i salladen och kikärterna. Hetta upp snabbt.

5
Häll över lite vinäger, salt och peppar.

6
Servera zebrasteken och den ljumma salladen med chutney och couscous.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top