Du behöver
- gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 1,75 dl strösocker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 3 dl tjock yoghurt tex rysk eller turkisk
Garnering
125 g färska hallon
3 msk hackade pistaschnötter
Gör så här
Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det täcker. Låt stå 5–10 minuter.
Mät upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och blanda ihop. Låt blandningen sjuda upp under omrörning till första bubblan syns. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden, rör om tills de har smält. Låt svalna cirka 15 minuter, blanda sedan i yoghurten.
Fördela pannacottablandningen i 4 portionsstora glas eller skålar och ställ kallt att stelna 4–5 timmar, gärna över natten.
Garnera med hallon och hackade pistaschnötter.
Tips! För fastare konsistens på pannacottan, använd 3 gelatinblad. Pistaschnötterna kan ersättas med hasselnötter
Yoghurten ger fräsch smak och lite syra till den härligt krämiga pannacottan. Vi toppar med färska hallon och får tugg och nötighet från pistaschnötter.