Yoghurtpannacotta med hallon

Du behöver gelatinblad 4 dl vispgrädde 1,75 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 3 dl tjock yoghurt tex rysk eller turkisk Garnering 125 g färska hallon...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl tjock yoghurt tex rysk eller turkisk

Garnering

125 g färska hallon
3 msk hackade pistaschnötter

Gör så här

1

Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det täcker. Låt stå 5–10 minuter. 

2

Mät upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och blanda ihop. Låt blandningen sjuda upp under omrörning till första bubblan syns. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden, rör om tills de har smält. Låt svalna cirka 15 minuter, blanda sedan i yoghurten.

3

Fördela pannacottablandningen i 4 portionsstora glas eller skålar och ställ kallt att stelna 4–5 timmar, gärna över natten.

4

Garnera med hallon och hackade pistaschnötter.

5

Tips! För fastare konsistens på pannacottan, använd 3 gelatinblad. Pistaschnötterna kan ersättas med hasselnötter


Kommentar:
Yoghurten ger fräsch smak och lite syra till den härligt krämiga pannacottan. Vi toppar med färska hallon och får tugg och nötighet från pistaschnötter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top