Yoghurt med mozzarella

Du behöver 3 dl yoghurt tjock 1 st gurka 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek mozzarellaostar à 125 g 0.5 st citron 2 msk...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl yoghurt tjock
  • 1 st gurka
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • mozzarellaostar à 125 g
  • 0.5 st citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 st dill (ca 30 g), 1 ask

Gör så här

1
Skeda upp yoghurten på en tallrik. Riv gurkan grovt på rivjärn och blanda den med salt. Låt rinna av i ett durkslag.

2
Smaka på gurkan, är den för salt är det bara att skölja av den lite. Krama ur och blanda gurkrivet med sambal oelek.

3
Lägg gurkan på yoghurten. Bryt över mozzarellan.

4
Pressa citronen över och ringla olivolja på toppen. Avsluta med dillkvistar.

5
Servera till flankstek.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top