Wrappade räkor i tunnbröd eller tortillabröd

Du behöver 200 g skalade räkor 1 dl majonnäs 2 tsk balsamvinäger 1 msk tomatketchup 1 tsk sesamolja 1 msk hackad persilja 5 st vattenkastanjer...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g skalade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1 msk tomatketchup
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk hackad persilja
  • 5 st vattenkastanjer ur burk
  • 2 st kinakål
  • 3 st salladslökar
  • 1 dl böngroddar
  • 4 st tunnbröd eller stora tortillabröd

Gör så här

1
Låt räkorna droppa av och grovhacka hälften av dem.

2
Smaka av majonnäsen med balsamvinäger, tomatketchup, sesamolja och persilja. Grovhacka och rör ner vattenkastanjerna och de hackade räkorna.

3
Grovstrimla kinakålsbladen. Klyv salladslökarna på längden. Skölj groddarna och skaka dem torra i en handduk. Fördela kinakålsstrimlor, salladslök och groddar på brödplattorna. Klicka majonnässalladen ovanpå. Strö på resten av räkorna.

4
Rulla samman bröden och dela dem på mitten. Vira runt matpapper eller servett att hålla i medan de äts.


Kommentar:
Räkna rätt med räkor
1. 100 g skalade färska räkor motsvarar ca 250 g räkor med skal.
2. 2 dl skalade frysta räkor väger ungefär 100 gram.
3. Beräkna cirka 50 g skalade räkor per person till smörgåsar, sallader, sås och stuvningar.
4. Beräkna 250-500 g räkor med skal till räkpartaj naturell när det endast serveras bröd och majonnäs(sås) till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top