Du behöver
- 4 prt jasminris
- 500 g kycklingfilé
- 2 st vitlök klyftor
- 0.25 st vitkålshuvud
- 0.5 st purjolök det vita
- 1 st paprika röd eller gul
- 1 pkt sockerärter
- olja till stekning
- salt nymalen svartpeppar
- 1 msk ingefära riven
- 2 tsk sambal oelek
- 0.5 dl fisksås asiatisk
- 1 st lime saft och det yttersta finrivna skalet
- 1 kruka koriander
- 1 dl cashewnötter rostade, hackade
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Strimla kycklingen. Hacka vitlöken, strimla vitkålen (ta bort rotstock och grova bladnerver), skölj och skiva purjon, kärna ur och strimla paprikan, skölj och strimla sockerärterna.
3
Stek kycklingen i olja på hög värme tills den är så gott som klar, salta och peppra. Tillsätt grönsaker och stek några minuter. Rör ihop ingefära, sambal, fisksås, limesaft och limeskal i en skål. Slå detta över kyckling och grönsaker och blanda om. Toppa med koriander och cashewnötter. Servera med ris.
Näringsvärde: Kcal 526, Fett 13 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 6 g