Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 st vitlök klyftor
  • 0.25 st vitkålshuvud
  • 0.5 st purjolök det vita
  • 1 st paprika röd eller gul
  • 1 pkt sockerärter
  • olja till stekning
  • salt nymalen svartpeppar
  • 1 msk ingefära riven
  • 2 tsk sambal oelek
  • 0.5 dl fisksås asiatisk
  • 1 st lime saft och det yttersta finrivna skalet
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl cashewnötter rostade, hackade

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2
Strimla kycklingen. Hacka vitlöken, strimla vitkålen (ta bort rotstock och grova bladnerver), skölj och skiva purjon, kärna ur och strimla paprikan, skölj och strimla sockerärterna.
3
Stek kycklingen i olja på hög värme tills den är så gott som klar, salta och peppra. Tillsätt grönsaker och stek några minuter. Rör ihop ingefära, sambal, fisksås, limesaft och limeskal i en skål. Slå detta över kyckling och grönsaker och blanda om. Toppa med koriander och cashewnötter. Servera med ris.

Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 526, Fett 13 g, Kolhydrater 59 g, Fibrer 6 g

Recept // Fler kyckling & fågelrecept