Du behöver
- 600 g fläskkarré mager, i skivor
- 2 msk soja mörk
- 2 tsk sesamolja
- 1 msk fisksås asiatisk
- 1 tsk sambal oelek
- 2 st vitlök riven eller pressad
- 1 msk ingefära riven
- 1 msk socker
- 0.5 st purjolök
- 0.25 st vitkålshuvud
- 1 st paprika gul
- 4 prt nudlar
- jordnötsolja till stekning
- 1/2–1 st röd chili skivad
- 2 msk sesamfrön rostade
Gör så här
1
Ansa bort överflödigt fett från karrén och skär den i tunna strimlor. Blanda köttet med soja, sesamolja, fisksås, sambal, vitlök, ingefära och socker i en skål. Låt stå.
2
Skölj och skiva purjon, strimla vitkålen och kärna ur och skär paprikan i bitar.
3
Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek köttet hastigt i omgångar, lägg över i djup tallrik.
4
Vispa ur pannan med vatten mellan omgångarna (sammanlagt cirka 2 dl) och häll över det stekta köttet. Stek därefter grönsakerna några minuter i ny olja och tillsätt sedan köttet, låt puttra några minuter.
5
Servera med nudlar, chili och sesamfrön.