Wokad kalkon

Du behöver 1 gurka 1 msk salt + salt till avsmakning 300 g kalkonfilé, skuren i 1 1/2 cm stora bitar 2 msk soja (japansk)...

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 1 gurka
  • 1 msk salt + salt till avsmakning
  • 300 g kalkonfilé, skuren i 1 1/2 cm stora bitar
  • 2 msk soja (japansk)
  • 2 msk olja, gärna rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 2 salladslökar, skurna i 1 1/2 cm långa bitar
  • 2 msk het chili sås

Gör så här

1
1. Skala och dela gurkan på längden. Gröp ur kärnorna och skär gurkan i tärningar (1 1/2 x 1 1/2 cm).

2
2. Lägg bitarna i ett durkslag och strö över salt. Saltet drar ur överflödig vätska.

3
3. Låt stå en stund. Marinera kalkonbitarna i sojan.

4
4. Hetta upp en wokpanna rejält. Tillsätt 1 msk av rapsoljan. Därefter vitlök och kött. Rör om.

5
5. Ta upp det brynta köttet. Hetta upp resten av oljan. Fräs gurka och lök 1-2 minuter.

6
6. Lägg tillbaka köttet i wokpannan. Rör om och smaka av med chilisås, salt och soja. Bjud äggnudlar som tillbehör, eller, vid allergi, ris.


Kommentar:
Tips!
Kalkonfilén kan bytas ut mot kycklingfilé. I stället för salladslök, ta en bit purjolök. Ingen wokpanna? Ta en stekpanna i stället. Rapsolja är att föredra. Den tål hög värme och är neutral i smaken.

Detta recept är hämtat ur Anne Chengs kokbok “Asiatisk mat”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top