Du behöver

  • 500 g skaldjursmix (fryst, Ullmo)
  • räkor eller 400 g skalade
  • 0.5 pkt risnudlar (125 g), breda
  • 2 msk matolja
  • 1 msk ingefära tunt skivad färsk
  • 1 st påse sötsur woksås (120 g)
  • 1 dl salladslök skivad
  • flingsalt
  • ärtskott till garnering

Gör så här

1
Låt skaldjursmix eller räkor tina i förpackningen över natten i kylskåp om tid finns.
2
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallvatten och låt rinna av i en sil.
3
4
Hetta upp matoljan i en rymlig wok- eller stekpanna med hög kant. Lägg i ingefäran, skaldjursmix eller räkor. Woka dem varma.
5
6
Vänd först ner woksåsen, sedan nudlar och salladslök. Värm igenom, smaka av med salt och servera genast, garnera eventuellt med ärtskott.

Recept // Fler skaldjurrecept