Du behöver
- 500 g skaldjursmix (fryst, Ullmo)
- räkor eller 400 g skalade
- 0.5 pkt risnudlar (125 g), breda
- 2 msk matolja
- 1 msk ingefära tunt skivad färsk
- 1 st påse sötsur woksås (120 g)
- 1 dl salladslök skivad
- flingsalt
- ärtskott till garnering
Gör så här
1
Låt skaldjursmix eller räkor tina i förpackningen över natten i kylskåp om tid finns.
2
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallvatten och låt rinna av i en sil.
3
4
Hetta upp matoljan i en rymlig wok- eller stekpanna med hög kant. Lägg i ingefäran, skaldjursmix eller räkor. Woka dem varma.
5
6
Vänd först ner woksåsen, sedan nudlar och salladslök. Värm igenom, smaka av med salt och servera genast, garnera eventuellt med ärtskott.