Du behöver
- 500 g benfri fläskkarré
- olja neutral
- salt
- 3 st vitlöksklyftor hackade
- 1/2–1 st röd chili hackad
- 1 st morot strimlad
- 10 cm purjolök strimlad
- 1 st ingefära tumme
- 2 msk japansk soja
- 1.5 msk pressad lime
- jasminris till servering
Gör så här
1
Skär köttet i tunna strimlor. Woka eller stek det i het panna, salta något.
2
Fräs med vitlöken och chilin någon minut. Blanda i morot och purjolök och fräs ytterligare en minut.
3
Skala och riv ingefäran. Ta rivet i handen och pressa ner vätskan i pannan, släng bort det som blir kvar. Rör i soja och lime. Servera med jasminris och extra lime.
Näringsvärde: kcal 548, fett 20 g, kolhydrater 62 g, fibrer 2 g