Wokad fläskkarré med lime och ingefära

Du behöver 500 g benfri fläskkarré olja neutral salt 3 st vitlöksklyftor hackade 1/2–1 st röd chili hackad 1 st morot strimlad 10 cm purjolök...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g benfri fläskkarré
  • olja neutral
  • salt
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1/2–1 st röd chili hackad
  • 1 st morot strimlad
  • 10 cm purjolök strimlad
  • 1 st ingefära tumme
  • 2 msk japansk soja
  • 1.5 msk pressad lime
  • jasminris till servering

Gör så här

1
Skär köttet i tunna strimlor. Woka eller stek det i het panna, salta något.

2
Fräs med vitlöken och chilin någon minut. Blanda i morot och purjolök och fräs ytterligare en minut.

3
Skala och riv ingefäran. Ta rivet i handen och pressa ner vätskan i pannan, släng bort det som blir kvar. Rör i soja och lime. Servera med jasminris och extra lime.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 548, fett 20 g, kolhydrater 62 g, fibrer 2 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top