Whiskymarinerad renfilé

Du behöver 0.5 dl äppelcidervinäger 0.5 dl strösocker 3 st enbär krossade 2 tsk whisky 400 g renfilé Senapsvinägrett 1 msk senap vild 1 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl strösocker
  • 3 st enbär krossade
  • 2 tsk whisky
  • 400 g renfilé

Senapsvinägrett

1 msk senap vild
1 msk fransk senap
2 msk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger
salt, svartpeppar

Garnering

bröd rostat i strimlor
salladsblad blandade
färska körvelblad

Gör så här

1
Koka vinäger, socker och enbär tills sockret löst sig. Låt svalna och rör ner whiskyn.

2
Bryn renfilén hårt, strö på salt och peppar under tiden. Efterstek filén på lugnare värme tills en kötttermometer visar 55 grader.

3
Häll på whiskymarinaden och låt filén dra i kylskåp i 3 timmar.

4
Skär filén i halvcentimetertjocka skivor, lite på snedden.

5
Vispa samman senap, olja, vinäger, salt och peppar till vinägretten.

6
Bottna var sin tallrik med sköljda salladsblad. Varva rostade brödstrimlor och köttskivor. Droppa på vinägretten, garnera med körvelblad och servera omedelbart.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top