Wasabisorbet till sushi

Du behöver 4 dl kokosmjölk 2 dl vit sirap 2 msk pressad lime (eller citron) 1/2 dl dillvippor 2 msk wasabi 1 lättvispad, kall äggvita...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl kokosmjölk
  • 2 dl vit sirap
  • 2 msk pressad lime (eller citron)
  • 1/2 dl dillvippor
  • 2 msk wasabi
  • 1 lättvispad, kall äggvita

Gör så här

1
Värm kokosmjölk med sirap tills den senare löst sig. Kyl.

2
Blanda i limesaft, dill och wasabi. Stavmixa till jämn färg.

3
Vispa vitan lätt med gaffel. Häll kokosmix och äggvita i isblocksladdad glassmaskin och starta. Låt den arbeta tills glassen är fast. Forma kulor och lösfrys mellan bakplåtspapper i burk. Servera till sushi.

4
Tips! Wasabi kan bytas mot pepparrot eller osötad senap.


Kommentar:
Receptet ger 6-8 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top